Anonieme Alcoholisten
Vlaanderen
078 05 27 27 - Altijd bereikbaar
AA
Vlaanderen
078 05 27 27

info@aavlaanderen.org

link
link

AA Vlaanderen biedt je deze website aan en de hulp van 328 groepen met wekelijks 404 vergaderingen, je vindt ons overal. Het Algemeen Dienstbureau (ADB) is altijd bereikbaar via E-mail. Via telefoon tijdens de kantooruren. Het kantoor is open op donderdag van 10u tot 12u en van 13u tot 16u.

44 vragen en antwoorden.

Hoe wordt iemand lid van AA?

Niemand 'wordt lid' van AA in de gebruikelijke zin van het woord. Er dient geen enkele aanvraag tot lidmaatschap ingevuld. In feite is het zo dat vele groepen zelfs geen lijsten van de leden bijhouden. Er komen geen inschrijvingsgelden aan te pas, geen bijdragen, geen boetes of wat dan ook van die aard.

De meeste mensen worden eenvoudigweg lid van AA door de vergaderingen van een of andere lokale groep bij te wonen. Hun kennismaking met AA kan op verschillende wijzen gebeuren. Sommigen begrijpen zelf dat ze werkelijk zo ver zijn geraakt dat ze absoluut iets aan hun drankzucht moeten doen en nemen vrijwillig contact op met AA.

Anderen kwamen mogelijk in contact met AA door hulp van een vriend, familie, dokter of geestelijk raadgever.

Gewoonlijk heeft iedere nieuwkomer, eer hij naar zijn eerste vergadering gaat, de kans om met één of meerdere plaatselijke leden te spreken. Dat geeft hem de kans in te zien op welke wijze AA deze mensen heeft geholpen. Hij komt voor feiten te staan aangaande alcoholisme en AA die hem helpen te beslissen of hij al dan niet werkelijk bereid is de alcohol op te geven. Het enige vereiste tot lidmaatschap is een verlangen op te houden met drinken.

Niemand wordt aangezet tot lidmaatschap. Indien een nieuwkomer na enkele vergaderingen beslist dat AA niets voor hem is, dan zal niemand achter hem aanzitten om toch lid te blijven. Men zal hem wellicht voorstellen de zaak goed te overwegen, maar niemand zal trachten zijn beslissing te beïnvloeden. De enige die kan weten of hij de hulp van de Anonieme Alcoholisten nodig heeft of niet is de alcoholist zelf.

1992 Alcoholics Anonymous World Services Inc.