Anonieme Alcoholisten
Vlaanderen
03 239 14 15 - Altijd bereikbaar
AA
Vlaanderen
03 239 14 15

info@aavlaanderen.org

link
link

AA Vlaanderen biedt je deze website aan en de hulp van 329 groepen met wekelijks 409 vergaderingen, je vindt ons overal. Het Algemeen Dienstbureau (ADB) is altijd bereikbaar via E-mail en telefoonpermanentie, bezoek aan het kantoor op afspraak wegens de recente coronamaatregelen.

Meldpunt

Beste AA-vrienden,

Bij AA hebben velen onder ons een duurzame nuchterheid gevonden. Dankzij ons 12 stappen programma, onze tradities, onze wekelijkse vergaderingen, kortom dankzij onze AA-gemeenschap hebben wij terug een leven opgebouwd dat de moeite waard is om te leven.

Onze wekelijkse vergaderingen zijn een wezenlijk deel van ons hervonden geluk en we voelen ons geborgen en veilig in de beslotenheid en anonimiteit van onze AA-groep.

De AA-gemeenschap ligt ons nauw aan het hart. Iedereen die een oprecht verlangen heeft om te stoppen met drinken is welkom in onze gemeenschap.

We kunnen dan ook gerust zeggen dat de AA-gemeenschap een weerspiegeling is van onze maatschappij.

Dit betekent dat er naast al het mooie dat we in onze AA-gemeenschap mogen meemaken ook dingen gebeuren die we liever niet zien of horen.

De laatste jaren verschijnen er in de pers regelmatig meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de kerk, jeugdbewegingen en de verenigingen. De #metoo beweging is ons wel gekend.

Ook AA, als weerspiegeling van de maatschappij, ontsnapt niet aan dit probleem.

De laatste periode zijn er een aantal meldingen geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag, sommige meldingen zijn zelfs bijzonder ernstig te noemen.

Als AA’er mogen we hier niet aan voorbij gaan. Niemand hoeft zich binnen onze gemeenschap onveilig, bedreigd, misbruikt of gediscrimineerd te voelen. We hebben als AA’er en als AA-groep een verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar.

Via het mailadres kijknietweg@aavlaanderen.org  of het formulier hebben slachtoffers voortaan de mogelijkheid om grensoverschrijdend gedrag te melden. Meldingen worden discreet behandeld door onze beheerders A.

We willen vragen om deze boodschap in de groepen kenbaar te maken, tenslotte willen we allemaal dat onze AA-gemeenschap een fijne en veilige omgeving is waar we elkaar de helpende hand reiken.

De visie van AA-Vlaanderen: Bezoek de pagina Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Melding van problemen met grensoverschrijdend gedrag: